Security Divas

Fredag 11. februar deltok vi, sammen med mange andre damer, på Norsk Senter for Informasjonssikring sin Security Divas-konferanse, på Gjøvik. Security Divas har blitt en viktig arena for kvinner med interesse og kunnskap om digitalisering og informasjonssikkerhet. Og et sted hvor de kan få faglig påfyll, inspirasjon og møte nye bekjentskaper. I år var det over 200 kvinner påmeldt til konferansen, med kun kvinnelige foredragsholdere.

Dette er det ellevte året kvinner fra hele landet samles for å bygge nettverk og få faglig oppdatering. Sikkerhetskultur og teknologi henger sammen og viktigheten av erfaringsdeling, fellesskap og faglig nettverk er stor. Gjennom konferansen fikk vi et innblikk i bærekraftig digitalisering, sikkerhetskultur, personvern, trusler og trender.

Formålet med Security Divas er å få flere kvinner til å velge en karriere innen informasjonssikkerhet, få de som begynner i yrket til å bli værende – og tørre å ta lederroller. Digitaliseringen av samfunnet er omfattende, og det er svært viktig at kvinneandelen øker. Samfunnet formes og sikres i nye rammer, og det må kvinner være med på.

Konferansen ble åpnet, torsdag 10.februar, av Justisminister Emilie Enger Mehl, og hadde på sine to dager mange ulike temaer og inspirerende foredrag og foredragsholdere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *